diumenge, 10 de març de 2013

TALLERS SOBRE ELS SENTITS

Aquesta setmana, dins del projecte EL COS que estem treballant,  hem fet a la nostra classe una activitat que ha agradat molt als cangurs, els Tallers dels sentits. Ja havíem estat treballant els 5 sentits i amb l'ajuda d'alguns familiars, vam experimentar cadascun d'ells.
Vam fer 5 grups amb tots els xiquets, i cada vegada que sonava la campaneta, els grups canviaven de taller.  

TALLER DE L'OÏDA

   
 María Angeles, la mamà d'Oriol, era l'encarregada d'aquest taller. Amb els auriculars i l'ordinador, anava seleccionant arxius  amb sons variats que els xiquets i xiquetes havien d'endevinar.

TALLER DE L'OLFACTE

Delfina, la mamà de Neus, s'encarregava de l'olfacte. Hi havia preparats diversos olors, perfums, vinagre, canella, pebre, herbes,  i els xiquets els oloraven per dir si els agradava o no, i si sabien de que es tractava.
 
TALLER DE LA VISTA
Mari Carmen, la iaia de Carla, era l'encarregada del taller de la vista. En aquest taller podien mirar a  a través d'una lupa per comprovar que es veia més gran, vam resseguir els puntets en llenguatge Braïlle que hi ha a alguns productes per a que els cecs puguen llegir-los. També es van ficar unes ulleres amb els vidres de color groc, i van passejar per la classe amb els ulls tapats, sense poder vore res, com les persones cegues.

TALLER DEL TACTE.
Carlos, el papà de Duvan, era l'encarregat del taller del tacte, on hi havia preparada una caixa sorpresa plena d'objectes . Utilitzant el tacte els xiquets i xiquetes havien de dir si l'objecte era tou, dur, aspre, suau.. i si sabien de què es tractava.


TALLER DEL GUST


Sucaina, la germana d'Amin, i Maite, la mamà de Carlos, ens tapàven els ulls i ens donàven a tastar diferents productes, xocolata, pinyons, olives, oli, llima, i havíem de dir quin sabor tenia, si ens agradava i si endevinàvem què era.


      Per accedir a l'àlbum de Picassa amb totes les fotos de l'activitat, feu click ACÍ


L'activitat va estar molt bé !Va agradar molt  als xiquets així com  als col.laboradors que van assistir i per suposat a les mestres! Moltes gràcies , ja sabeu que la porta de la classe està oberta per a que torneu en altres ocasions. L'educació és cosa de tots, la vostra participació és necessària i enriqueix la nostra tasca.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada