dimecres, 5 de febrer de 2014

PROJECTE DE TREBALL: ELS CANGURS

Anem a contar-vos com estem treballant a la classe el PdT dels Cangurs.

En una primera fase, es fa l'elecció de projecte. Els mateixos alumnes són els encarregats de decidir el que volen investigar. En aquest cas es tractava de saber un poc més dels animals que donen nom a la classe, encara que alguns xiquets també estaven interessats en els cotxes, supose que tornarà a eixir en altra ocasió.

  L'elecció del projecte per part dels xiquets assegura la motivació i la participació en les activitats.
Una vegada triat el tema, quin és el punt de partida?  Cal saber les idees prèvies dels xiquets, Què sabem dels cangurs? Hem de partir dels coneixements previs dels xiquets respecte al tema que anem a investigar.
A partir del que saben cal preguntar als xiquets Què volem saber sobre els cangurs? 

En aquest punt demanen la col.laboració de les famílies per tal que aporten a la classe material de tot tipus relacionat amb el projecte.  En aquest projecte també vaig plantejar als pares la possibilitat de participar en el projecte de forma més directa, investigant amb el seu fill/a i explicant-ho a classe.

Ara comença la fase d'investigació, per tal d'organitzar la col.laboració de les famílies, vaig dividir el projecte en tres fases:
En la primera part de la investigació  algunes de les famílies van fer recerca d'informació. Posteriorment, van explicar a classe el que havien fet, aportant alguns murals, dossiers, vídeos....

Oriol amb el seu papà, Hèctor.
Carlos i Maite, la seua mamà.
Jesús amb la seua mamà Débora.
Amin i la seua germana Fátima.

Carla i la seua mamà, Sílvia, explicant com és de gran un cangur !
Eva i la seua mamà Ana.

Els xiquets i xiquetes també van participar en la recerca d'informació: 

Per INTERNET: 

Recerca d'informacióEn els llibres que vam aconseguir:
Tota la informació que hem recollit ha estat analitzada pels alumnes, ací els podeu vore revisant els murals per grups. Aquesta activitat va finalitzar amb la recollida d'idees de tots els xiquets  i posteriorment un portaveu de cada grup va explicar tot el que estaven aprenent  a la resta de companys.
 De tota la informació i les activitats que anem realitzant, estem elaborant un  dossier que duran a casa quan acabe el projecte. També ens serveix per anar revisant el que anem aprenent.Una de les darreres activitats que els ha agradat molt és practicar el salt dels cangurs:

I per tal de calcular els 10 metres que poden arribar a saltar els cangurs, vam demanar un metre a la classe dels pirates, i al passadís vam poder comprovar com de llargs són 10 metres ...

 Com podeu vore, estem aprenent molt... ja us contarem més coses!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada