dilluns, 22 de setembre del 2014

INVESTIGUEM: ELS RÈTOLS QUE HI HA A L'ESCOLA

  Aquest començament de curs està resultant pesat amb la calor asfixiant que passem a l'escola. Un dels primers dies no hi havia forma de començar amb l'assemblea, i els vaig proposar anar a "investigar" si a l'escola teníem rètols i si podíem saber el que volien dir. Pensat i fet, vaig repartir un paper i un llapis a cada xiquet i vam eixir a fer una volta.













 
 Van anar pel passadís, per la sala de mestres, per la cuina... I van descobrir que a totes les classes hi ha un rètol igual que diu AULA D'INFANTIL i cada classe té el seu número- la nostra classe és la número 3, la tercera- També hi ha un rètol als extintors, i algun company va explicar què són i per a què serveixen. Van vore que algunes classes, com la nostra, tenen el nom escrit a la porta. També es van fixar en les paraules que hi ha a la cuina, i en el tauler de la Sala de les mestres.

Quan vam tornar a classe, vam estar mirant els papers amb les anotacions. Hi havia molts noms que els xiquets reconeixien. 

Carlos ens va explicar que ell havia decidit fer un plànol del col.legi, i va eixir a la pissarra a contar-nos que havia dibuixat les portes, els extintors, el contenidor de paper ...




Com es veia xicotet, va fer un dibuix a la pissarra.


 La resta de companys van trobar molt atractiva la idea i també van voler fer-ne un. Alguns van tornar a eixir per tal de comprovar la forma del passadís, les portes, on hi havia extintors, i el contenidor de reciclar el paper, la porta principal...







 Hem treballat la lectoescriptura amb els rètols, i també matemàtiques amb la realització dels plànols: numeració, formes geomètriques, relacions en l'espai, proporcions ... I ens ho hem passat molt bé! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada