divendres, 29 d’agost del 2014

SUPERMERCAT DELS CANGURS

Al llarg  del segon i tercer trimestre del curs hem posat en marxa el "Supermercat dels Cangurs"
Encara que a l'escola disposem d'una gran quantitat d'aliments de plàstic per a jugar, m'agradava més la idea de poder utilitzar el mateix material que poden vore els xiquets quan van de compres. D'aquesta manera també podien fixar-se en les lletres que apareixen, els rètols que porta cadascú i per això vaig decidir que podíem utilitzar caixes i envasos reciclats. Vaig començar portant jo a la classe caixes buides de llet, galetes, cafè, cereals... i vaig convidar als xiquets a fer mateix. Al principi alguns pares no entenien bé què havien de portar i per a què, però en unes setmanes ja teníem prou material per començar.    

  

Tenim moltes coses... caldrà posar cada cosa al seu lloc.




Tot ben ordenat i classificat

Després vam estar parlant de com funcionava això de les tendes, vam parlar de què aniríem per equips, i que hi hauria membres de l'equip que serien els venedors i altres que anirien de compres, i després faríem canvi. Clar, per distingir-los, em van dir que els venedors portaven altra roba, així que vam fer uns "uniformes" (amb borsa de plàstic ).
Vam parlar de com es feia la compra a casa, i com podíem recordar el que ens feia falta, així que vam arribar a la conclusió que el millor era fer una nota amb la "llista de la compra".
Els xiquets també van concretar els seus papers, en un principi la meua idea era fer un "taulell" però clar, en els supermercats ells veuen bàsicament el treball de les persones que cobren a les caixes. Per això ens va ajudar molt la caixa enregistradora que va portar Eva. Així que van decidir seure al final de la taula i no darrere, com jo havia previst.
També vam comentar el que havien de dir, saludar al entrar, dirigir-se de forma educada als companys, esperar el seu torn per pagar, preguntar l'import de la compra, respondre i donar el tiquet, donar les gràcies, acomiadar-se ... 


En les seguents imatges podeu vore el procés: 

Revisant el que ens fa falta comprar

Preparant la llista de la compra


Contant els diners per a pagar

Escrivint el número corresponent en el tiquet de compra
Pagant a les dependentes.
Com podeu vore, i com segur que us han contat els vostres fills, als xiquets els ha encantat jugar al supermercat. Els objectius inicials plantejats amb aquesta activitat s'han superat, hem fet un racó de joc simbòlic on hem pogut treballar totes les àrees d'una forma lúdica i significativa. El treball realitzat forma part d'una tasca on els aprenentatges es produeixen en situacions que tenen sentit per als xiquets. Per això sempre us dic que heu d'aprofitar aquelles situacions de la vida diària que suposen joc i aprenentatge per als xiquets.
Espere que us haja agradat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada