dimecres, 27 de maig del 2015

TIPUS DE TEXTOS: RECEPTA DE MELMELADA DE MADUIXA

La recepta és un tipus de text prescriptiu. Són els textos que utilitzem quan volem explicar els passos a seguir per tal d'aconseguir un objectiu, en aquest cas preparar un plat de menjar. En primer lloc enumerem els ingredients, i seguidament s'expliquen els pasos a seguir en l'elaboració de la recepta. 

Aquesta activitat parteix del que vam treballar a PARAULES QUE ENS AGRADEN. Loles, la mestra de PT, va triar la paraula MELMELADA, i la seua frase va ser : LOLES FA UNA MELMELADA DE MADUIXA MOLT BONA.

Ens va explicar que ella feia melmelada cassolana, i que estava molt bona. Com podeu imaginar, els xiquets li van dir que la volien tastar, i ella es va oferir a portar-ne un dia.

Així que vam estudiar aquest tipus de text a partir de la recepta de melmelada de maduixa de Loles. I clar, la primera sessió es va dedicar a explicar la recepta i tastar la melmelada. La segona sessió vam repassar els ingredients i els passos i vam fer un treball escrit.









 La fitxa de treball és aquesta. Els xiquets havien d'escriure la frase  "LOLES FA UNA MELMELADA DE MADUIXA MOLT BONA" de forma espontània, o siga al seu nivell. Com diem a la classe "sense copiar, hem de pensar nosaltres per aprendre"


 Aprendre  a escriure una recepta tastant la melmelada de Loles, quina bona idea !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada